Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , » Chronický stres

Chronický stres

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 3. júna 2014 | 14:06


Svet okolo nás je čoraz rýchlejší a my spolu s ním. Nie každý si však dokáže poradiť s jeho tempom. Jedným z jeho dôsledkov je chronický stres. Čo nám pomôže sa s nim vysporiadať a ako nás ohrozuje?

Hoci krátkodobý stres je niekedy užitočný ( môže mobilizovať a čeliť výzve). Chronický stres nás núti žiť v neustálom napätí, ničí zdravie a psychiku. Prispieva k vysokému krvnému tlaku, zažívacích problémov, priberanie na váhe, problémy s pamäťou, koncentráciou a nedovolí užívať si život.

Chronický stres je považovaný za rizikový faktor pre rad rôznych chorôb. Môže vyvolať alebo zhoršiť príznaky kardiovaskulárnych ochorení, reumatických, zažívacie či metabolické poruchy, osteoporózu, alergické reakcie, depresiu...

Nie je div, že ako jeden z prvých tipov, ktoré počujeme, keď sa ocitneme v ordinácii lekára, je "vyhnite sa stresu". No, ľahšie sa to povie, ako urobí. To však neznamená, že nenájdeme žiadny spôsob, ako zmierniť stres a jeho účinky.

Čo nám dokáže pomôcť k zníženiu krvného tlaku a zníženiu vylučovania stresového hormónu kortizolu. Kortizolu, ktorý je príčinou všetkého zlého v našom organizme.

Ako eliminovať tvorbu kortizolu, aby sa v našom tele namiesto stresového hormónu vytváral hormón šťastia – endorfíny?

Existujú byliny východnej medicíny, ktoré v dobrej kombinácii a nastavené na konkrétny organizmus, dokážu divy.

Príbuzný článok
Pozývam vás na prednášku

Ste vystresovaný? Potrebujete zmeniť túto situáciu či zmierniť? Potrebujete osobné konzultáciu? Na základe telefonických objednávok + 421 944 507 418

Možnosti a informácie ako aj poradenstvo v rámci fytoterapie Vám môžem poskytnúť na mojich prednáškach a seminároch. Prednášky nie len na tému BYLINIEK a KORENÍN, príprava bylinných zmesi a podobné témy podľa záujmu si môžete objednať tu. Sú určené pre širokú verejnosť. Prednášky trvajú priemerne 1 hodinu a k tomu poskytujem priestor aj na diskusiu.

Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger